• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۰۵۳۸
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰

آمریکا غرق در مصرف مواد مخدر  

قول و قرار ترامپ برای مقابله با بحران مواد مخدر در آمریکا شعاری بیش نیست.  

آمریکا غرق در مصرف مواد مخدر دونالد ترامپ، روز پنجشنبه در یک سخنرانی در کاخ سفید، با اعلام وضعیت اضطرار عمومی در زمینه بهداشت عمومی، خواستار صرف منافع بیشتر برای حل بحران مواد مخدر در آمریکا شد. به تاکید او، آمریکا هم اکنون نه تنها با بدترین بحران مواد مخدر در تاریخ خود بلکه در تاریخ جهان دست و پنجه نرم می‌کند.

در این شرایط و در حالی که بر اساس گزارش‌های رسمی، آمریکا بیشترین مصرف کننده مواد مخدر را در جهان دارد اما ترامپ برخلاف وعده‌های پیشین خود- که گفته بود می‌خواهد اعلام وضعیت اضطراری ملی کند-  تنها به اعلام وضعیت اضطراری در عرصه بهداشت عمومی بسنده کرده است.

در این میان نبایستی ضعف و تعلل دولت ترامپ در برخورد با  بحران اعتیاد به مواد مخدر در آمریکا را نادیده گرفت. در این میان ظاهراً قرار شده دولت ترامپ در دستور العملی به مدیران نهادهای بهداشتی و اضطراری از آنها بخواهد تا تعداد مرگ و میر ناشی از مصرف داروهای مخدر را کاهش دهند اما این قرار و مدار تنها در حد حرف و شعار باقی مانده  است.

برخی منتقدان از جمله قانون‌گذاران دموکرات آمریکا می‌گویند این اعلام ترامپ بدون اختصاص بودجه بیشتر برای مقابله با این بحران، اقدامی بی‌معنی است. در این باره سناتور برنی سندرز در حساب توئیتری خود نوشته «ترامپ راست می گوید که بحران مواد مخدر در سطح ملی وضعیت اضطراری پیدا کرده است. اما متاسفانه، اعلام امروز وی چیزی فراتر از وعده های توخالی نبود».

مضاف بر اینکه به نظر می‌رسد بودجه‌ای که قرار است به این امر اختصاص یابد، پیش‌تر صرف کمک به طوفان‌زدگان در پورتوریکو، تگزاس و فلوریدا شده است و لذا اکنون بودجه‌ای برای مقابله با این بحران اجتماعی وجود ندارد.

گفتنی است ترامپ پس از رسیدن به مقام ریاست جمهوری کمیته‌ای را به ریاست «کریس کریستی»، فرماندار نیوجرسی مامور تحقیق در مورد بحران داروهای مخدر کرد. این کمیته در گزارش اولیه خود از رییس جمهور خواست در این زمینه وضعیت اضطراری ملی اعلام کند اما در ماه اوت، چند روز قبل از آن که رییس جمهور وعده دهد که وضعیت اضطراری ملی اعلام خواهد کرد، تام پرایس وزیر بهداشت گفت به نظر او اعلام این وضعیت، ضروری نیست. دو ماه بعد از این ماجرا پرایس از مقام وزارت بهداشت کناره‌گیری کرد. دکتر کیث هامفریز، پروفسور روانپزشکی در دانشگاه استنفورد و از مشاوران دولت باراک اوباما می‌گوید تام پرایس با برنامه‌های ترک اعتیاد موافق نبود.

اظهارنظر تام پرایس نشان می‌هد که اساساً  ترامپ برخلاف وعده‌های قبلی خود اعتقاد و اراده‌ای برای مبارزه با موارد مخدر در آمریکا ندارد چراکه با صدور وضعیت اضطراری ملی در آمریکا می‌توانست منابع بیشتری به درمان  تخصیص دهد و  متعاقب آن  دسترسی نیازمندان به داروهای مقابله با مصرف بالای مواد مخدر را فراهم  سازد.

کنگره آمریکا در حال حاضر ۵۰۰ میلیون دلار در سال به طرح‌های درمان اعتیاد اختصاص می دهد که رقم مناسب به اعتقاد کارشناسان،  حدود ۶ میلیارد دلار در سال است.

لذا اگر این تعلل و اهمال‌کاری نبود، شاید از تعداد زیادی از مرگ‌های ناشی از مصرف بالای داروهای مخدر پیشگیری  می‌شد.

به هرحال شکی نیست که امروزه آمریکا از موج بی‌سابقه و مرگبارِ مصرف بیش از حد مواد مخدر و داروهای اعتیاد آور رنج می برد؛ واقعیتی که آمار و ارقام بر آن صحه می‌گذارد:

- طبق آمارهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها بیش از ۱۴۰ آمریکایی هر روز به خاطر مصرف بالای این نوع داروها و مواد مخدر جان خود را از دست می دهند.

- در سال گذشته میلادی (2016)  شصت و چهار هزار آمریکایی به دلیل مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند.

- مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری آمریکا (Centers for Disease Control and Prevention)  هم اخیراً اعلام کرد روزانه بیش از 140 آمریکایی بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند.

 

............................

مصطفی عبدلی

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعزام تیم بوکس چهارمحال و بختیاری به مسابقات کشوری
افزایش ۷ میلیون متر مکعبی آب سد کوثر گچساران
بن‌بست در شورای سیاسی اهل‌سنت؛ دو نامزد برای ریاست مجلس
اطلاعیه دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت یوم‌الله ۹ دی
دعوت از اساتید دانشگاه‌ها به داوری طرح‌های پژوهشی
آغاز ششمین دوره رقابت‌های نشاط سالمندی در تهران
صدور ۷۷۸ کارت هوشمند رانندگان حمل و نقل برون شهری در مازندران
دیدار مسئولان سلماسی با خانواده جانباز مسیحی به مناسبت سال نو میلادی
تغییر ساعت بازی تراکتور با ملوان
پیش‌بینی بارش پراکنده باران و کاهش دما برای بوشهر
رویداد «رعنا» زمینه‌ساز پیوند دانش‌بنیان‌ها با نیاز‌های واقعی مردم شد
عرضه ۳۰۰ هزار لیتر بنزین سوپر این هفته در بورس انرژی
تأکید معاون سیاسی استاندار بر نقش مشورتی روابط عمومی‌ها در دستگاه‌های اجرایی
ثبت بیش از ۷۰۰ مورد چندقلوزایی در آذربایجان‌غربی
قهرمانی ورزشکار چنارانی در مسابقات جهانی هندوستان
۷۰ درصد منابع آب تهران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود
همکاری بازآفرینی شهری و آموزش فنی‌وحرفه‌ای برای تقویت اشتغال
تداوم طرح حذف گاردریل و نصب نیوجرسی در محورهای پرتردد مازندران
مومنی: انتخابات ۱۴۰۵ خاص‌تر از سایر انتخابات‌ها خواهد بود
تعامل سازمان بورس با مجلس برای پیگیری مطالبات بازار سرمایه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
بیش از ۳۰ ماهواره فضایی در کشور در دست ساخت است
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره ایرانی: گامی دیگر در عرصه فضا  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)